Daten in je relatie

Daten maar! Ook als je al een relatie hebt

Denk eens even terug aan je eerste date. Je eerste afspraakje met je partner. Gingen jullie naar de film? Of zaten jullie in een restaurantje in elkaars ogen te staren? Het kan haast niet anders of je hebt positieve herinneringen aan het daten.
Gek eigenlijk dat we stoppen met daten, zodra we een vaste relatie hebben. Hoe komt het dat we stoppen met daten, terwijl het zo goed is om elkaar beter te leren kennen? Lees meer “Daten maar! Ook als je al een relatie hebt” »

Verschil mag er wezen!

In de verliefdheidsfase van je relatie, of nog voordat je een relatie start, vind je verschillen in de ander aantrekkelijk. Het is bewezen dat zowel mannen als vrouwen zich aangetrokken voelen tot de “anders-heid” van de partner. Het wekt nieuwsgierigheid; verschillen intrigeren en boeien. Helaas verandert dat wanneer je relatie overgaat in een duurzame liefdesrelatie. Dan worden verschillen tussen jou en je partner op den duur juist een bron van irritatie. Lees meer “Verschil mag er wezen!” »

Laat je partner jouw liefde merken!

‘Ik hou van je’ zijn misschien wel woorden die je dagelijks zegt tegen je partner. Maar hoe VOELT die ander nou dat je dat echt meent? Op welke momenten en manieren merkt de ander dat je van hem/haar houdt? Om dat te ontdekken moet je de liefdestaal van je partner leren kennen. Een liefdestaal is de “taal” waarin iemand liefde communiceert (spreekt en ontvangt). In welke taal of talen herken jij je partner het beste?

Lees meer “Laat je partner jouw liefde merken!” »

3 tips om samen beter te communiceren

‘Communiceren kun je leren’, ‘Communicatie is de sleutel tot een goede relatie’, ‘Als je maar blijft praten..’. Je kent ze wel: de oneliners die het belang van communicatie nog eens even extra benadrukken. En hoe cliché ze misschien ook klinken, er zit een fikse portie waarheid in! Wanneer je als partners effectief met elkaar praat en naar elkaar luistert, versterkt dat jullie onderlinge band en betrokkenheid bij elkaar. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.. Graag geef ik je 3 tips waarmee je de communicatie in jullie relatie een boost geeft!

Lees meer “3 tips om samen beter te communiceren” »

Conflict-timing

Conflict-timing

Een tijdje geleden zaten Steven (mijn man) en ik samen in de auto onderweg naar huis. We kwamen net terug van een bezoekje aan de schoonouders en we hadden een fiks argument. Ik weet ondertussen écht niet meer waar het over ging, maar boos dat ik was!

Lees meer “Conflict-timing” »