10 ideeën voor een date night thuis

Of je nu je eigen huis niet uit kunt of niet uit wilt, een date night thuis is hartstikke leuk! Het vergt alleen wel, net als bij een date buiten de deur, wat voorbereiding. Om je te inspireren hebben we een aantal superleuke, romantische en originele date ideeën voor thuis op een rijtje gezet!

1. Houd een proeverij

Een bier- of wijnproeverij ken je vast wel, maar je kunt eigenlijk van allerlei dingen een proeverij maken. Een chocoladeproeverij, een kaasproeverij, een ijsproeverij… Kies iets wat jullie lekker vinden, sla genoeg varianten in en proeven maar!

2. Picknicken in de woonkamer

Als je niet naar buiten kunt, dan breng je de picknick toch gewoon naar binnen? Bereid wat lekker hapje en drankjes, leg een kleed en kussens op de grond en steek kaarsjes aan. Hartstikke romantisch!

3. Karaoke

Op Youtube kun je van bijna ieder nummer wel een karaokeversie vinden. Zing romantische duetten, breng elkaar een serenade of daag elkaar uit voor een zangwedstrijd.

4. Leesclub voor twee

Deze date vraagt wat meer voorbereiding: lees van tevoren allebei hetzelfde boek en bespreek deze tijdens jullie date night. Op internet zijn veel voorbeeldvragen en gespreksstarters voor een leesclub te vinden, als je niet meteen weet waar je het over kunt hebben.

5. Leer samen iets nieuws

Er bestaan zoveel online cursussen en tutorials, dus maak daar gebruik van! Een aantal ideeën van dingen die je kunt leren: sushi maken, gebarentaal, fotografie, brood bakken, schilderen, goochelen, een muziekinstrument spelen, stijldansen.

6. Doe alsof je in een restaurant bent

Samen eten is een van de leukste én makkelijkste dingen om te doen tijdens een date. Het risico van thuis eten is dat het al snel ‘normaal’ voelt, omdat je het zo vaak doet. Om dat te voorkomen, kun je doen alsof jullie in een restaurant zijn: dek de tafel mooi, kleed je chic aan en kook (of bestel) extra lekker eten.

7. Doe iets creatiefs

Dat klinkt misschien een beetje suf, maar er zijn hele leuke creatieve dingen om samen te doen: knap een meubel op of maak iets leuks voor in huis, schrijf een liedje, teken elkaar na, maak een fotoalbum van jullie leukste herinneringen, bak koekjes of een taart.

8. Organiseer een spelletjesavond

Trek jullie favoriete bordspellen uit de kast of speel samen een videogame. Kijk ook eens naar spellen waarbij jullie samen moeten werken in plaats van tegen elkaar strijden! Of kies een spel waarbij je elkaar beter leert kennen, zoals It’s a date!

9. Houd een thema-avond

Kies een thema, maak bijpassend eten en regel een leuke activiteit. Voor het thema Italië kun je bijvoorbeeld samen pizza bakken en een Italiaanse film kijken. Of ga voor een jaren 90 thema: trek passende kleding aan en haal herinneringen op aan de hand van jullie favoriete 90’s muziek.

10. Ontbijt op bed

Maar dan ’s avonds. Ontbijt als avondeten is sowieso superleuk: bak wafels, maak een omeletje of een lekkere fruitsalade. Maar om het daarna samen in bed op te eten, maakt het nog wat specialer!

Heb je genoeg inspiratie voor jullie volgende date night? Pak dan meteen je agenda erbij en plan het in! Daten is superbelangrijk, ook (of misschien wel juist) als je al een tijdje getrouwd bent.

Willen jullie ook meer daten, maar heb je geen tijd of inspiratie om alles zelf te bedenken en organiseren? Doe dan een Marriage Course. Dat zijn 7 dates die je zowel online als offline kunt volgen. Kijk maar eens of de Marriage Course wat voor jullie is.