Wat is de Marriage Course?

Wat is de Marriage Course?

Zeven leuke & romantische date nights mét inhoud.

De Marriage Course is een serie van 7 leuke en romantische date nights mét inhoud. Tijdens deze avondjes uit krijg je meer inzicht in jezelf, je partner en jullie relatie. Met de Marriage Course investeren jullie op een leuke, gezellige én nuttige manier in jullie relatie.

Iedere bijeenkomst begint met een heerlijk diner voor twee. Vervolgens wordt het thema van de avond ingeleid – soms vertellen de cursusleiders wat over het thema, soms kijken jullie een video. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere ‘De kunst van communicatie’, ‘Goede seks’ en ‘De impact van familie’. Tussendoor gaan jullie aan de hand van inspirerende vragen, invullijsten en quizjes in gesprek over het thema. Je ontdekt hoe je partner over bepaalde dingen denkt, wordt eraan herinnerd waarin jullie elkaar aanvullen en komen erachter hoe je elkaar je liefde kunt laten merken. Kortom: in 7 avonden dichter bij elkaar.

Hoe werkt de Marriage Course?

De bijeenkomst

Iedere bijeenkomst van de Marriage Course bestaat uit drie elementen:

  1. Diner voor twee
  2. Inleiding
  3. In gesprek

We vertellen je graag wat meer over deze onderdelen, zodat je precies weet wat je te wachten staat tijdens de bijeenkomsten!

Diner voor twee

In de drukte van het dagelijks leven is het soms lastig om echt even tijd voor elkaar te maken. Daarom begint iedere bijeenkomst van de Marriage Course met een heerlijk diner voor twee (of een lunch of borrelmoment). Hier hoef je helemaal niets, behalve genieten van lekker eten en van het samenzijn. De locatie wordt mooi aangekleed en zo ingericht dat het voelt alsof je samen met je partner heerlijk een avondje uit bent.

Inleiding

Tijdens iedere bijeenkomst van de Marriage Course staat er een ander thema centraal. Bij sommige Marriage Courses wordt het thema geïntroduceerd door de cursusleiders. Zij zullen handige tips en handvatten afwisselen met persoonlijke verhalen en anekdotes om de thema’s te bespreken. Bij andere Marriage Courses kijk je naar een video van de Marriage Course Series. In deze toffe video’s van Netflix-kwaliteit worden de presentatoren afgewisseld met verhalen van real life koppels en (relatie)experts.

De thema's van de Marriage Course
  1. De verbinding versterken – over het belang van tijd voor elkaar maken en investeren in jullie relatie.
  2. De kunst van communicatie – over effectief communiceren met elkaar, zowel praten als luisteren.
  3. Conflicten oplossen – over het oplossen van conflicten, met praktische handvatten hoe je samen het probleem aanpakt.
  4. De kracht van vergeving – over wat vergeving wel en niet is, en hoe je kunt vergeven.
  5. De impact van familie – over de invloed van je opvoeding op je relatie en hoe je omgaat met (schoon)familie.
  6. Goede seks – over seks die jullie allebei goed (en leuk!) vinden.
  7. Liefde in actie – over de liefdestalen: manieren om je partner je liefde te tonen én hoe je jezelf geliefd voelt.

In gesprek

Tijd om zelf aan de slag te gaan! De inleiding wordt op verschillende momenten onderbroken, zodat je samen met je partner in gesprek kunt. De gesprekken voer je met z’n tweeën, er vinden dus geen groepsgesprekken plaats en alles wat je bespreekt blijft tussen jou en je partner. Tijdens de gesprekken gebruik je het werkboek, waar prikkelende vragen worden afgewisseld met interessante invullijsten en testjes. Bij het bespreken van de uitslagen van de testjes kom je erachter waarin jullie op elkaar lijken, hoe jullie verschillen en waar jullie elkaar aanvullen.

Voor wie is de Marriage Course?

Voor iedereen

De Marriage Course is voor iedereen! Is je relatie in een nieuwe fase beland door een verandering in carrière, de komst van een baby of een andere levensgebeurtenis? Heb je onopgeloste issues die je graag uit de weg helpt? Wil je meer genieten van je partner en jullie relatie? Ben je op zoek naar meer diepgang in je relatie?

De cursus is voor ieder stel dat wil werken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar samen bent. Als je al een sterke relatie hebt, helpen deze avonden uit je je relatie verder te verbeteren.

Robin & Carolien
Deelnemers Marriage Course

"De Marriage Course was een cadeau voor ons huwelijk!"

Ben je nog niet zo lang samen met je partner en willen jullie je voorbereiden op een toekomst samen? Dan past de Premarriage Course het beste bij jullie! Meer informatie vind je op www.premarriagecourse.nl

Waar is de Marriage Course?

Vind een Marriage Course bij jullie in de buurt

Er worden door het hele land Marriage Courses gegeven! Vul je plaatsnaam hieronder in en we laten je zien welke Marriage Courses er binnenkort van start gaan bij jullie in de buurt.

Vind een Marriage Course bij jullie in de buurt