5 redenen om een Marriage Course te doen

De Marriage Course is voor stellen die willen investeren in hun relatie. De cursus behandelt onderwerpen waar ieder stel mee te maken krijgt, zoals 'De kunst van communicatie' en 'Goede seks'. Het maakt niet uit of je minder dan 2 jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent. Waarom zou je de Marriage Course doen?

1. Een leuk uitje

De Marriage Course is een leuk en ontspannen uitje voor twee. De bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, waarbij jullie echt even tijd voor elkaar hebben en kunnen bijkomen van de dag. Vervolgens worden jullie door cursusleiders of door middel van een video meegenomen door het thema van de bijeenkomst. Tussendoor gaan jullie aan de hand van leuke invullijsten en prikkelende vragen in gesprek over jullie eigen relatie.

2. Investeren in je relatie

Tijdens de bijeenkomsten investeer je in je relatie. Daarnaast krijg je iedere bijeenkomst ook de uitdaging om thuis nog eens tijd voor elkaar te maken. Stellen die de cursus gevolgd hebben geven vaak aan dat ze een stap dichter naar elkaar toe zijn toegegroeid.

3. Je doet het samen

Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je hebt alle ruimte om de tijd voor elkaar te nemen. Elke bijeenkomst levert eyeopeners en onderlinge herkenning op.

4. Toegankelijk en praktisch

De Marriage Course pakt de essentiële onderwerpen van je relatie op. De cursus draait niet om spannende thema’s heen, maar is ook geen zware kost: de onderwerpen worden op een toegankelijke en praktische manier gebracht.

5. Voorkomen is beter dan genezen

De cursus heeft ook een preventieve werking. Waar meer dan een derde van de huwelijken in een scheiding eindigt, is voorkomen beter dan genezen. Het geeft natuurlijk geen garantie op een goede relatie, maar de Marriage Course helpt je wel meer grip te krijgen op je relatie.

Vind een Marriage Course bij jullie in de buurt