5 tips voor (nog) betere seks

Het is een van de meest populaire activiteiten ter wereld: seks. Seks kan superlekker, heel fijn en intiem zijn. Toch is 42% van de Nederlanders in een relatie niet helemaal blij met hun seksleven. Voor betere seks met je partner kun je allereerst meer tijd voor elkaar maken, want dat heeft gegarandeerd een positief effect. Daarnaast zijn hier 5 praktische tips voor nóg betere seks.

1. Vraag je partner wat hij/zij lekker vindt

Het klinkt simpel, maar hoe vaak praat je met je partner over jullie seksualiteit? Wanneer vertel jij wat jij fijn vindt? Wanneer vroeg jij voor het laatst wat hij/zij zou willen? Betere seks begint met erover te praten. Hoe meer je ontdekt wat de wensen en behoeften van je partner zijn, des te leuker het wordt.

"Betere seks begint met erover te praten"

2. Doe je onzekerheid de deur uit

Ben je bang dat de ander iets van je ziet wat je zelf niet mooi vindt? Die angst is een van de grootste gevaren voor heerlijke seks. Het is het meest sexy als een partner zich lekker voelt in zijn/haar lichaam. Seks heeft alles te maken met je durven geven aan de ander. Dat wordt moeilijker als je onzeker bent. Tegelijkertijd is het dus belangrijk om aandacht te besteden aan tip 3.

3. Spreek positief over het lichaam van je partner

Laat je partner weten dat je hem/haar prachtig en verleidelijk vindt. Geef complimentjes en benoem specifieke dingen die je mooi vindt aan de ander. Als je positief spreekt over het uiterlijk van je partner, maak je het hem/haar makkelijker om zich vrij en minder onzeker te voelen.

4. Prikkel de voorpret

Heb je zin in een intieme avond met je partner? Begin dan ’s ochtends al met het geven van leuke en spannende hints. Een briefje achterlaten voordat je van huis gaat, een plagend berichtje sturen rond de lunch, een foto van een cadeautje dat bij de intieme avond past… De voorpret helpt jullie allebei om met je gedachten in de goede sfeer te komen.

5. Draag sokken

Het klinkt heel suf – en zelfs niet zo sexy – maar onderzoek toont aan dat het dragen van sokken een positief effect heeft op een orgasme. Een heel praktische tip, maar zorg dus je met warme voetjes het bed induikt! Of ergens anders.

Wil je nog meer praktische tips voor betere seks? De Marriage Course bestaat uit 7 leuke en romantische avondjes uit, waarbij je iedere avond in gesprek gaat met je partner over een bepaald thema. Een van de thema’s is ‘goede seks’, andere bijeenkomsten gaan over ‘communicatie’ of ‘conflicten’.