De leukste spelletjes voor twee personen

Zullen jullie ook van die spelletjesfanaten? Een potje Regenwormen of gauw nog even Monopoly Duel tegen elkaar. Spelletjes spelen is een fijne manier om tijd voor elkaar te maken. Wij zetten de leukste tips voor jullie samen op een rijtje.

Sushi Go!

In dit vlotte kaartspel probeer je de beste combinaties van sushigerechten te verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door een complete set sashimi te verzamelen. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om de waarde te verdrievoudigen. Maar vergeet het toetje niet, want anders verlies je punten!

Je leert het spel heel makkelijk, want het is zo eenvoudig als één kaart uit je hand spelen en dan je hand doorgeven. Net zo lang totdat je kaarten op zijn. (Eventueel met meer spelers te spelen.)

Patchwork

Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Het klinkt misschien wat duf, maar Patchwork is een denkspel waarbij je aan elkaar gewaagd bent. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert.

In Patchwork zijn jullie niet per se om en om aan de beurt. Wie achterloopt, is net zolang aan de beurt tot zijn tijdsteen de ander heeft ingehaald. Net als bij golf, zeg maar. Dit kan leiden tot interessante dilemma’s. Omdat de lapjes altijd in een andere volgorde om het speelbord liggen, is geen spel gelijk.

7 Wonders Duel

Voor de meer doorgewinterde spelfanaten is er de tweespelervariant van 7 Wonders. In dit bordspel is elke speler een leider van een beschaving die prestigieuze gebouwen en wonderen moet bouwen.

7 Wonders Duel speelt zich af in drie tijdperken. In elk tijdperk kun je wetenschappelijke ontwikkelingen doen, je leger versterken en muntstukken winnen om een beschaving te creëren en wonderen te verrichten. Er zijn drie manieren om het spel te winnen: militaire overheersing, wetenschappelijke overheersing en burgerlijke overwinning. Militaire en wetenschappelijke overwinningen kunnen gedurende het hele spel plaatsvinden. Het spel zal dan ook direct eindigen. Als aan het einde van het derde tijdperk niemand het spel heeft gewonnen, wint de speler met de meeste overwinningspunten. Dit tactische spel vraag wat meer aandacht, maar dat kunnen jullie vast aan.

It's a date

In ons eigen Marriage Course-spel It’s a Date strijden jullie om je ideale date. Want waar de ene persoon warm loopt voor een diner voor twee wordt de ander vrolijk van een zinderend slaapkameravontuur. Alle liefdestalen komen aan bod in dit spannende en strategische spel.
Tijdens het spel ontdek jij hoe je komende week elkaar de liefde kan uiten.

  • Welke complimenten blijven jouw partner altijd bij?
  • Met welke cadeautjes kun je de ander verrassen?
  • Wat zijn de leukste vijf manieren om samen tijd door te brengen?
  • Welke dingen die de ander doet, maken dat jij je geliefd weet?
  • Van wat voor aanrakingen gaat je partner tintelen?

Door het spelen van dit spel leer je elkaar beter kennen en ontdek je
van elkaar hoe je jouw liefde kan uiten op een manier die aankomt.