Christelijke boekentips

Christelijke boeken over goede seks

Deze christelijke boeken over seks kunnen jou en je partner helpen (nog) meer te genieten van jullie seksualiteit. Seks in een relatie is namelijk geen kers op de taart, maar een essentieel onderdeel van de taart.

Nicky & Sila Lee

Ik ook van jou

Hoe kunnen we een leven lang gelukkig getrouwd zijn? Hoe lossen we conflicten op? Dit boek staat boordevol praktische adviezen. Het leest gemakkelijk en helpt je eigen relatie of dat van anderen te verdiepen en sterker te maken.

Het boek is heel geschikt voor:

  1. Cursusleiders van de Marriage en Premarriage Course
  2. Stellen die binnenkort gaan trouwen
  3. Stellen die hun huwelijk willen verdiepen
Esther Kaper

Hot issues

Dit boek is voor christelijke jongeren die van seks geen krampachtig gedoe willen maken. Esther Kaper was heilig overtuigd van het christelijke principe ‘geen seks voor het huwelijk’, totdat ze een serieuze relatie kreeg … De weerbarstige praktijk leidde tot vragen. Waar is dit principe eigenlijk op gebaseerd? Hoe zit het met het ‘grijze gebied’ tussen zoenen en de daad?

In ‘Hot issues’ vertelt Esther openhartig over de kloof tussen haar geloofsovertuiging en de seksuele verlangens die ze tijdens haar relatie ervoer. Ze pleit voor meer openheid over seksualiteit onder christenen. Hoe ziet de realiteit van alledag eruit? Esther laat daarom ook een aantal christelijke stellen aan het woord.

Cocky Drost-de Wit

Ik wil heel dicht bij je zijn

Een eerlijk en concreet boek dat met een vleug humor laat zien hoe belangrijk seks is in de relatie en hoe je als stel hierin kunt groeien. Leidraad daarbij zijn de bijbelse begrippen ’trouw’ en ‘schepping’. Seks hoort bij een relatie. En we vinden het vaak ook een heel belangrijk onderdeel. Toch werken maar weinig stellen echt aan de verbetering van hun seksleven. ‘Dat gaat vanzelf’ of het gaat niet… Seks is goed, maar soms ook een gedoe. Daarom is het zinvol om je er af en toe eens goed in te verdiepen.

Dit boek laat stellen ontdekken dat seks tussen twee mensen een levenslange (en zeer boeiende en uitdagende!) zoektocht is waarin je mag blunderen, excelleren, teleurstellen, verbazen en genieten. Seks moet je ‘doen’ – daarom geeft het boek praktische adviezen die het seksleven ten goede komen. Over seks moet je ook ‘praten’. Daarom helpt het boek ook bij een goed gesprek erover.

Fina van de Pol

Je lust en je leven

In Je lust & je leven maakt seksuologe Fina van de Pol de vrouwelijke seksualiteit bespreekbaar. Open en respectvol komt aan de hand van tien casestudies een aantal thema’s en hete hangijzers aan de orde, die stuk voor stuk voor veel herkenning en identificatie zullen zorgen. Om zelf of samen te lezen.

Marc Angenent

Zintimiteit

Zintimiteit is een handboek voor gelukkige stellen. Dit boek is bedoeld voor stellen die samen gelukkig zijn en hun intieme relatie graag willen versterken. Hoe krijgen jullie weer zin in intimiteit? Dit werkboek biedt een scala aan tips, vragen en opdrachten, waarvan je kunt gebruiken wat je wilt. Zo bouw je samen aan een stabiele en verrassende intieme relatie! Het boek gaat net iets verder dan andere christelijke boeken over praktische seksualiteit!

Arjet Borger-Korf

In gesprek over seks

In gesprek over seks is een boek voor ouders, opvoeders, jeugdleiders, leraren, jongerenwerkers, voorgangers en alle anderen die met kinderen en jongeren te maken hebben.

Het is een uitdaging om kinderen en jongeren op de juiste manier te begeleiden in het omgaan met seksualiteit. Arjet Borger laat in ‘In gesprek over seks’ zien hoe je het gesprek over seks kunt integreren in de opvoeding, zodat kinderen wijs en weerbaar worden. Alleen het geven van een norm is niet voldoende. Seksuele voorlichting gaat niet alleen over of het wel of niet binnen het huwelijk hoort. Het is juist belangrijk om kinderen en jongeren voldoende informatie over seksualiteit te geven, zodat zij hun eigen keuzes kunnen maken.

Paula Rinehart

Seks zonder spijt

“Er zijn dingen over God die we pas zullen weten door de liefde tussen man en vrouw te ervaren. En we kunnen onszelf of een ander nooit grondig leren kennen zonder verbonden te worden met de God die ons tot leven heeft gewekt. Het is allemaal onderdeel van hetzelfde mysterie.”

In dit spraakmakende boek vol openhartige praktijkervaringen laat de auteur haarscherp zien dat seksualiteit en spiritualiteit op onlosmakelijke wijze met elkaar zijn verbonden. Pas wanneer de vrouw haar seksualiteit leert koesteren als een mysterieuze macht door God aan haar gegeven, ontstaat er ruimte binnen relaties om elkaars mooie en mindere mooie kanten te leren kennen en liefhebben.