Wat is de Marriage Course?

De Marriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Een Marriage Course vrijwel altijd uit 7 avonden. De focus ligt op jullie twee. De cursus doe je tegelijk met andere stellen, maar het bespreken van de thema’s voer je altijd met z’n tweeën.

Elke avond bestaat uit een diner voor twee. Zo kun je ongestoord bijpraten met je partner en genieten van heerlijk eten. Na het eten kijk en/of luister je naar de inleiding. Soms is het een video, een andere keer leidt een van de cursusleiders het thema van de avond in. De thema’s zijn:

  1. Sterke fundamenten leggen
  2. De kunst van communicatie
  3. Conflicten oplossen
  4. De kracht van vergeving
  5. De impact van familie -verleden en heden
  6. Goede seks
  7. Liefde in actie

Voor wie is de Marriage Course?

Is je relatie in een nieuwe fase door een verandering in carrière, de komst van een baby of andere life-events? Heb je onopgeloste issues die je graag uit de weg helpt? Ben je op zoek naar meer diepgang in je relatie? Dan is de Marriage Course echt iets voor jou! De cursus is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent. Als je al een sterk huwelijk hebt, zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren.

Marriage Course betekent tijd voor elkaar en investeren in je relatie.

Hoe werkt het?

De Marriage Course wordt gegeven op een mooie locatie (een afgehuurd café, restaurant of stijlvol ingerichte zaal). De avond begint met een lekker diner voor twee. Na het eten ga je aan de slag met het thema van de avond. De avond bestaat uit een dynamisch geheel, waarbij meestal de DVD, persoonlijke toespraken van cursusleiders en interactie tussen jou en je partner worden afgewisseld. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt heel wat uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of je moet bijvoorbeeld allebei een schema invullen. Vaak volgen er meerdere eyeopeners op een avond: “Oh, denk jij zo!?” Of je herinnert je weer: ‘Ah, natuurlijk, dat is een verschil!’

Waarom?

Je ontmoet je partner op een nieuwe manier! Je denkt samen na over alledaagse en diepe onderwerpen, zoals communicatie, familieverschillen, verschillende waarden en standpunten. Ieder komt met zijn eigen verhaal, karakter en issues. Daar is alle ruimte voor, omdat je met zijn tweeën in gesprek bent. Kortom: in zeven avonden dichter bij elkaar.

5 redenen om de Marriage Course te volgen.

Welkom

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op een Marriage Course bij jou in de buurt! Klik hier om er direct een te vinden.