3 vragen om jullie seksleven een boost te geven

Wat nu als jullie seksleven een beetje standaard begint te worden? Als je al een tijd samen bent, drukke agenda’s hebt of gewoon even wat minder energie hebt, ligt ‘de sleur’ op de loer. Daarom lees je in deze blog 3 vragen die jullie seksleven de boost kan geven die het nodig heeft. Ze hebben alles te maken met tijd, plaats en positie.

Tijd

Laatste vertelde iemand heel enthousiast over de afspraak die hij met z’n vrouw had: om de dag hebben ze seks! Drie á vier keer per week seks ligt flink boven het landelijk gemiddelde en zou je misschien als succesverhaal kunnen zien.

Maar waar de een blij wordt van zo’n structuur – vanavond niet, morgen weer – moet een ander niet denken aan die voorspelbaarheid. Onderzoek toont aan dat afwisseling en spontaniteit een positief effect hebben op de beleving van seksualiteit. Misschien is ‘zullen we?’ ook al genoeg. Zo leer je elkaars behoeften kennen en kun je daarop inspelen. Sleur kun je met het veranderen van tijdstippen al gauw voorkomen, maar die drukke agenda’s maken dat wel lastig.

"Wat vind jij de leukste/fijnste tijdstippen om seks te hebben?"

Plaats

De omgeving waarin je de liefde bedrijft, heeft veel onderschatte invloed op de beleving van seks. Achtergrondmuziek en kaarsen zijn niet voor niets een romantisch cliché; ze hebben namelijk echt effect!

Nu is naast de aankleding van een ruimte ook de afwisseling van ruimte van belang. Het bed en de slaapkamer zijn de meest voor de hand liggende locaties, maar waarom zouden jullie niet eens de douche, zolder, woonkamer, hotelkamer of het bos, strand (voor de natuurliefhebbers) verkennen? Denk niet te klein en probeer samen lol te hebben in het zien van mogelijke vrijplekken. Deze vraag prikkelt de fantasie en misschien bedenk je dat die ene plek jou ook leuk lijkt om eens te, eh, verkennen.

"Op welke plek wil je echt een keer seks hebben met mij?"

Positie

Het bijzondere aan jullie fysieke intimiteit is dat je elkaar compleet mag ontdekken en mag plezieren. Je kunt samen van alles proberen om elkaar steeds meer en beter te leren kennen. Het standje dat je de ene keer geweldig vindt, is een andere keer een minder groot succes. Het zou best kunnen dat je flink onderuitgaat of erachter komt dat die positie níét voor herhaling vatbaar is. Nou en? Dan lach je er samen om en houd je het in ieder geval spannend en avontuurlijk.

"Zouden we onze lichamen ook in deze positie kunnen wringen en het nog lekker vinden ook?"

Zorg bovenal dat je over jullie seksleven blijft praten. Wil je meer van dit soort tips en verder met je partner nadenken over manieren om jullie seksleven mooier en leuker te maken? Maak tijd voor elkaar en vind een Marriage Course bij jou in de buurt.

Vind een Marriage Course bij jullie in de buurt