Tijd voor elkaar in quarantaine

Koppel met handen op tafel en kopjes koffie. Tijd voor elkaar in quarantaine

Stel je eens voor dat je een paar weken (zoveel mogelijk) binnen moet blijven… dan zit je daar opeens met je partner in quarantaine en héél veel tijd voor elkaar. Bij deze een kleine survivalgids met vijf tips om al die tijd samen door te brengen.

1. Kokkerellen uit blik

Als je even wat minder vaak naar de winkel kunt, zul je toch echt een restjes-dieet moeten starten. Dat klinkt smakeloos en saai, maar probeer eens een romantische blik-maaltijd voor te schotelen aan je geliefde! Met sfeerlicht en achtergrondmuziek smaakt alles beter ?.

2. Save lives, make love

Wellicht word je helemaal krankjorem van het binnenblijven. Houd dan voor ogen: je redt wellicht een leven door het zekere voor het onzekere te nemen. En tsja.. die tijd die je binnen moet blijven met je partner kun je natuurlijk ook benutten voor een leuke indoor-workout. #babyboomdecember

3. Bingen

Als er ooit een goede reden is om te bingewatchen, is het wel een quarantaine. Maak samen een top vijf van films en series die je wilt kijken en ga er lekker voor zitten.

4. Volop tijd voor… een goed gesprek!

Geen smoesjes, je hebt nu alle tijd om te luisteren naar – en praten met – je partner! En dat kan hartstikke leuk zijn. Hierbij wat vragen die je kunt gebruiken als gespreksstarter:

  • Vertel elkaar wat je het meest is bijgebleven van jullie eerste ontmoeting en wat je op het eerste gezicht aantrekkelijk vond aan elkaar.
  • Wat zijn voor jou tot nu toe de meest bijzondere momenten samen geweest?
  • Wanneer voel je je het meest geliefd door je partner?
  • Wat waardeer jij het meeste aan je partner? Noem ten minste vijf aspecten ?!

5. Teambuilding

Misschien zit je niet preventief in quarantaine, maar ben je echt flink ziek. Samen ziek zijn is niet romantisch of leuk. Daar valt dus weinig opbeurends van te maken. Behalve dat het een goede teambuilding kan zijn om elkaar, zelfs als je je beroerd voelt, zo goed mogelijk te ondersteunen. Zet ‘m op!

Meer tips om tijd voor elkaar te maken? Volg dan ‘ns een Marriage Course! Kijk hier voor een cursus in de buurt.