"Door al die quality time komt de vonk helemaal terug"

Marco en Miriam

Marco en Miriam zijn al 18 jaar samen wanneer een vriendin ze wijst op de Marriage Course. "Zij was zo enthousiast dat wij er nieuwsgierig van werden", vertelt Miriam. "We hadden een heel goed huwelijk, maar het idee van een paar avonden tijd voor elkaar sprak ons zó aan dat we besloten mee te doen."

Wat hadden Marco en Miriam vooraf verwacht van de Marriage Course? “Eigenlijk niks”, antwoordt Miriam lachend. “We gingen er heel open in, wisten niet goed wat we moesten verwachten. We wilden gewoon graag tijd maken om over onze relatie na te denken. Met vier kinderen thuis is het nog best lastig om tijd voor elkaar te maken, en die echt aan elkaar te besteden!”

Leren communiceren
Ook na een relatie van 18 jaar bleek dat Marco en Miriam elkaar nóg beter konden leren kennen. “De Marriage Course heeft ons handvatten gegeven om ons huwelijk te verbeteren. Zo weten we nu veel beter hoe we met elkaar kunnen communiceren. Dat thema heeft voor ons het meeste verschil gemaakt.” Miriam vertelt dat de verbeterde communicatie ook doorwerkt in hun gezinsleven en op de werkvloer. “De sfeer in huis is gemoedelijker en dat merken de kinderen ook. Maar ook in de communicatie met familie en collega’s heb ik nu betere tools om effectief te praten en te luisteren. Heel nuttig!”

"Mijn nieuwe communicatie skills komen ook goed van pas op de werkvloer en in ons gezinsleven."

Waarom is de Marriage Course een aanrader? “Ik irriteer mij mateloos aan sites en reclames die verkondigen dat, als je de vonk in je relatie kwijt bent, op zoek moet gaan naar geluk bij een ander. Alsof dat iets oplost. Met de Marriage Course investeer je echt samen in je relatie. Door al die quality time komt de vonk helemaal terug. Ik hoop echt dat alle getrouwde stellen dit gaan doen! Wij vonden het erg jammer toen de Marriage Course afgelopen was. Je moet het gewoon een keer doen, ook al ken je elkaar al heel lang en goed.”

Vind een Marriage Course bij jullie in de buurt