"We praatten niet met elkaar, maar tegen elkaar"

Robin en Carolien

Robin en Carolien hebben het goed voor elkaar. Mooie hoekwoning, leuke kids, goede banen, grote vriendenkring en een fijne relatie. Het lijkt bijna een sprookje, maar is het dat ook?

“We hebben elkaar in 1993 ontmoet in de foutste kroeg van Utrecht. Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt Robin. “Twee weken later trok Carolien bij mij in. We waren helemaal verliefd.” Maar niet lang nadat ze gingen samenwonen, ontstonden de eerste conflicten. Robin was van huis uit gewend dat alles voor hem geregeld werd en gaf gemakkelijk geld uit. Carolien stond daar heel anders in. Zij kreeg bijvoorbeeld heel veel stress van het kopen van hun eerste huis. “En ik wilde Robin veranderen; hij moest net zo denken als ik.”

Toen barstte de bom
Terugkijkend realiseren ze zich dat hun grootste probleem was dat ze tegen elkaar praatten in plaats van met elkaar. Zes jaar na hun eerste ontmoeting barstte de bom. Robin gaat bij zijn ouders wonen. Er volgde een moeizame periode, waarin ze wel weer bij elkaar kwamen, maar er verder niet veel veranderde. Tot Robin over de Marriage Course hoorde en Carolien voorstelde ernaartoe te gaan.

"De Marriage Course was een cadeau voor ons huwelijk"

Vanaf de eerste bijeenkomst vinden ze de cursus fantastisch. Carolien: “Het was een cadeau voor ons huwelijk. We hebben elkaar daar pas echt leren kennen. We durfden allebei kwetsbaar te zijn. Met name de avonden over communicatie en conflicten hebben ons enorm geholpen. Er is daar een stevig fundament gelegd onder ons huwelijk. Heel bijzonder.”

Vind een Marriage Course bij jullie in de buurt